Oudervereniging

Even voorstellen: de Oudervereniging van onze school

Feest en gezelligheid, dat hoort ook bij jong zijn. Niet alleen leren op school, maar ook zingen, dansen en lekker eten met vrienden en vriendinnen.

De Oudervereniging organiseert in samenwerking met het lerarenteam allerlei activiteiten op school. Denk hierbij aan Sinterklaas, het kerstdiner, het zomerfeest en de avond4daagse. Per activiteit is er een aparte werkgroep, waarin een aantal OV-leden en leraren plaatsneemt. Daarnaast komt de OV ongeveer 8 keer per schooljaar samen om de activiteiten en financiën te bespreken. Wil je meer weten over de OV of heb je vragen of ideeën, mail naar ov.gaarlandt@stichtingpromes.nl of spreek ons een keer aan. Graag stellen we ons even voor:

 

Iris

Moeder van Lenn (groep 3) en Benthe (groep 2). Sinds dit schooljaar ben ik lid van de Oudervereniging. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik graag betrokken ben bij de school van mijn kinderen. Dit jaar ben ik actief in de werkgroep zomerfeest. En we zijn er dus al druk mee bezig om een leuk feest te organiseren voor de kinderen! Als kind heb ik hier ook op school gezeten en ben er altijd met veel plezier heen gegaan. Nu mijn zoon (en mijn dochter bijna) hier ook op school zitten, vind ik het fijn om zo wat te kunnen betekenen voor de school! En zo voor de kinderen naast goed onderwijs ook leuke andere feestjes te organiseren.

 

Inge

 Moeder van Quint (groep 3) en Suus (groep 2). Sinds dit schooljaar zit ik in de OV en ik zal volgend schooljaar Veerle opvolgen als Voorzitter.

De reden dat ik in de OV ben gegaan is tweeledig. Allereerst wil ik graag bij dragen aan een leuke schooltijd voor alle kinderen. Om activiteiten te kunnen organiseren, zal er altijd hulp nodig zijn. Op deze manier probeer ook ik mijn steentje bij te dragen! Daarnaast ben ik zelf een “kritische ouder” en door lid te zijn van de OV kan ik mijn kritische noten direct kwijt op de goede plek.

 

Sabine

Moeder van Vince (groep 5) en Owen (groep 3).  Vanaf dit schooljaar lid van de OV. Ik ben actief in oa de werkgroep van de Avond4daagse. Ik heb een drukke baan en juist daarom vind ik het belangrijk om betrokken te zijn bij de basisschool(periode) van mijn kinderen en daarom ben ik lid geworden van de OV.

 

Marije

Moeder van Jayson (groep 5) 

Ik zit in de werkgroepjes Sinterklaas en schoolfoto's en ik help nog in de bibliotheek op school. 

De reden dat ik lid ben geworden is om een actieve rol te spelen binnen de school van mijn kind(eren). Ik vind het erg leuk om daar aan deel te nemen, en die blije gezichtjes van de kinderen, daar doe je het natuurlijk voor! 

Ik werk 4 dagen, waarvan de meeste dagen onder schooltijd. Daardoor kan ik de kinderen zelf brengen en halen.  

 

Sandra

 Moeder van Evi (groep 5), Noor (groep 4) en Sofie (groep 3).

Sinds juli jl. ben ik lid van de OV. Ik ben actief in de werkgroepen avondvierdaagse en zomerfeest. Mijn deelname binnen de OV vind ik van belang om mijn bijdrage te kunnen bieden en betrokken te zijn bij de activiteiten die binnen de Gaarlandtschool worden georganiseerd. Het is leuk om achter de schermen te zien welke activiteiten door leraren en ouders gezamenlijk worden georganiseerd om zo voor alle kinderen, naast het onderwijs, er weer een leuk en actief schooljaar van te maken. We hopen met elkaar dat de activiteiten, vanwege coronamaatregelen, doorgang kunnen vinden. Om samen, ook dit schooljaar, weer mooie herinneringen te kunnen maken voor de kinderen.

 

Ilona

Moeder van Liam (groep 5) en Lois & Finn (groep 3). 

Ik zit nu 2,5 jaar bij de OV en zit bij de werkgroepjes Sinterklaas, schoolfoto en zomerfeest. Ik ben lid geworden van de OV, omdat ik het belangrijk vind dat je als ouder betrokken bent bij school.

 

Harriët

 Moeder van Willem (groep 7) en Lisa (groep 5).
Ik zit al weer een aantal jaar in de OV, onder andere in de werkgroepen voor Sinterklaas, Kerst en de avondvierdaagse.
Betrokken zijn bij de school waar onze kinderen zoveel tijd doorbrengen vind ik erg belangrijk.
Ik vind het ook erg leuk om met een groepje iets leuks neer te zetten voor de kinderen. Zeker in een tijd waarin veel niet door kon gaan, was het een leuke uitdaging om te zoeken naar dingen die wel kunnen.

 

Sandra

Moeder van Luuk (groep 7), Manon (groep 5) en Susan (groep 4). Ik vind het fijn dat ik met een groep enthousiaste ouders mee kan helpen met het regelen van activiteiten waar de kinderen plezier aan beleven. Het is voor mij waardevol om betrokken te kunnen zijn bij wat onze kinderen doen, dus ik help graag op school of sta op zaterdag langs het voetbal- of korfbalveld. Na 3 jaar klassenouder te zijn geweest van de klas van Manon, ben ik deze maand lid geworden van de OV. Ik zit nog niet bij een specifieke werkgroep, maar zal dit jaar bijspringen waar nodig.

 

Maaike

Thijn (groep 8). 

Ik ben al 3 jaar met veel plezier lid van de OV. Vanaf dit schooljaar heb ik het penningmeesterschap overgenomen van Roel. Daarnaast ben ik in de werkgroepen voor de Avondvierdaagse en het Zomerfeest actief en verricht ik hand- en spandiensten daar waar mogelijk. 

Het leuke van de OV vind ik dat we, samen met de leraren, een bijdrage leveren aan een leuke schooltijd voor de kinderen en ik op deze manier betrokken ben bij de schoolperiode van mijn eigen kinderen. 

Vele handen maken licht werk. Vandaar ook dat ik blij ben met de recente versterkingen binnen de OV, zodat we ook komende tijd leuke activiteiten kunnen organiseren.  

 

Jennifer

Moeder van Danyl (groep 7) en Esmee (groep 4).

Sinds een jaar zit ik in de oudervereniging. Ik help in verschillende werkgroepen, zoals Sinterklaas, Kerst, decoratie van school en de Avondvierdaagse.

Ik vind het leuk om op deze manier betrokken te zijn bij de activiteiten op school en in contact te zijn met andere ouders en leraren. Na iedere georganiseerde activiteit is het altijd leuk om de blije kinderen te zien, dan weet je dat het geslaagd is.

 

 Margriet

Moeder van Jasmijn (groep 7) en Valerie (groep 5).  

Iets meer dan 4 jaar alweer doe ik de aankleding van de school, samen met een aantal enthousiaste ouders/verzorgers. We zorgen dat de school gezellig is tijdens de feestdagen en sfeervol tijdens de verschillende seizoenen. Dit doen we ongeveer 7 keer per schooljaar. Via een appgroep plannen we een geschikte dag in. Hiervoor hoef je niet elke keer aanwezig te zijn. Meestal zijn we met z’n drieën ongeveer 2 uurtjes nodig.  

Mocht je hiervoor interesse hebben, schroom niet om hierbij te helpen. Ook als het eenmalig is, zijn we blij met je hulp. We zijn ook altijd op zoek naar nieuwe decoratiespulletjes; denk daarbij aan wat grotere voorwerpen zoals canvasschilderijen, paashazen, sinterklazen etc. Alles wat met de feestdagen te maken heeft en iets binnen de seizoenen uitstraalt kunnen we gebruiken. Mocht je spulletjes hebben waarvan je denkt dat ze geschikt zijn, dan mag je contact opnemen met margriet.roorda@gmail.com. We moeten af en toe wel kritisch zijn, want van sommige dingen hebben we al genoeg.  

Daarnaast zit ik in de werkgroep van de school T-shirts en van het grote Sinterklaasfeest.  

De reden voor mij om deel te nemen aan de OV is om in contact te komen met andere ouders en omdat ik het leuk vind om betrokken te zijn bij het organiseren van activiteiten rondom de school. Verder is het fijn om iets bij te kunnen dragen aan de school waar de kinderen toch 5 dagen per week heen gaan. Je hebt op een andere manier contact met de leerkrachten, wat ik ook erg fijn vind.